Održan prvi biciklistički Kup Srbije u novoj sezoni

Održan prvi biciklistički Kup Srbije u novoj sezoni

Na prvom Kupu Srbije u drumskom biciklizmu u ovoj godini biciklista Borca Marko Danilović u seniorskoj konkurenciji osvojio je drugo mesto, kao i seniorska i kadetska ekipa, junior Dejan Cogoljević i kadet Boško Veličić osvojili su treća mesta.

0
Foto: Biciklistički klub Borac

Prvi Kup Srbije u drumskom biciklizmu održan je juče u Erdeviku oko jezera Bruje. Vozilo se po hladnom vremenu i kiši koja je padala sve vreme, a pa je u takvim uslovima bilo je dosta padova i defekata, koje su doživeli i biciklisti iz Borca.
Seniori i juniori vozili su 38 krugova u ukupnoj dužini od 100,7 kilometara. Od starta je nametnut jak tempo i posle prvih krugova odvojila se vodeća grupa od šest takmičara u kojoj su bili Marko Danilović i Stefan Stefanović. Na polovini staze Stefanović je imao gumi defekt i posle zamene ga je sustigla velika grupa. U daljem raspletu trke od vodeće grupe odvojila se najača trojka u kojoj su bili Marko Danilović, Dušan Rajović iz francuske pro ekipe Delko i takmičar iz Partizana Dušan Veselinović. Pobedio je Rajović, Danilović je osvojio drugo mesto, dok je Stefanović je uspeo da trku završi na četvrtom mestu. Mladi Aleksa Radmilac bio je u glavnoj grupi, ali dva kruga pre kraja pao je u krivini pre cilja i malo zaostao na cilju, što je ekipu Borca koštalo plasmana na drugo mesto iza Partizana.
Junior Dejan Cogoljević je vozio dobro, sve vreme kontrolisao svoje konkurente i spremao se za sprint u kome je bio favorit za pobedu, ali u pretposlednjem krugu je pao na istom mestu gde i njegov kolega Radmilac i na kraju je osvojio treće mesto.

Foto: Biciklistički klub Borac

Kadeti su vozili 20 krugova u ukupnoj dužiniod 53 kilometra. Boško Veličić, kadet Borca, od starta je nametnuo jak tempo i posle nekoliko odvajanja formirala se vodeća trojka u kojoj je predvodnik bio upravo Veličić. Sve je ukazivalo da će doći do sigurne pobede, ali na polovini trke dobija gumi defekt na delu staze gde nije bilo nikoga da mu promeni točak. Posle zamene točka on se daje u poteru za odbeglim dvojcem, ali nije uspeo da nadoknadi izgubljeno vreme i osvaja treće mesto. Ostali članovi ekipe došli su u velikoj grupi plasiravši se oko desetog mesta, što je za ekipni plasman bilo dovoljno za drugo mesto.

Foto: Biciklistički klub Borac

Mlađi kadeti su vozili 7 krugova u ukupnoj dužini od 18,5 kilometara. Stefan Vučićević, takmičar Borca u svojoj prvoj trci u ovoj uzrasnoj kategoriji osvojio je osmo mesto.

POSTAVI ODGOVOR