[rstr_selector]

Održan Sajam virtuelnih preduzeća

U čačanskom Domu kulture juče je održan šesti Sajam virtuelnih preduzeća na kojem se predstavilo 18 učeničkih privrednih društava iz Čačka, Arilja, Užica, Guče, Prijepolja i Knića. Sajam su organizovali nastavnici i učenici čačanske Ekonomske škole.

Ekonomska škola predstavila svoju obrazovnu ponudu

Prema rečima Vladana Nicovića, direktora škole, na Sajmu su podeljene nagrade učenicima koji su se takmičili u 10 različitih kategorija, a pored toga predstavljena je i obrazovna ponuda Ekonomske škole.

– Učenici su organizovali ovaj sajam kako bi pokazali šta rade i uče u svojim školama, kabinetima i biroima za rad. Iz naše škole je učestvovalo 12 virtuelnih preduzeća, zatim po jedno preduzeće iz Prijepolja, Užica, Guče i Knića, kao i dva privredna društva iz Arilja. Sajam je pored revijalnog karaktera imao i takmičarski karakter, a učenicima koji su se takmičili u 10 različitih kategorija su dodeljene nagrade. Iskoristili smo priliku i da predstavimo ono što mi obrazujemo u našoj školi, tako da su učenici delili promotivni materijal koji se odnosi na naša zanimanja kao što su ekonomski tehničar, finansijski administrator, službenik u bankarstvu i osiguranju, kao i komercijalista. Što se tiče dualnog obrazovanja, moram reći da ćemo ove godine upisati i jedno odeljenje trogodišnjeg smera trgovac. Mislim da smo juče uradili dobar posao, zbog čega bih se zahvalio učenicima i nastavnicima naše škole, kaže direktor Nicović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *