Претрага
[rstr_selector]
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Održana konstitutivna sednica Odbora za strateška pitanja grada Čačka

Danas je održana konstitutivna sednica Odbora za strateška pitanja grada Čačka koga sačinjava devet eminentnih ličnosti i stručnjaka koji bi svako iz svoje oblasti trebalo da doprinesu razvoju grada i kvalitetnijem životu Čačana. Odbor sačinjavaju prof. dr Đorđe Đukić, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, arhimandrit Tihon, iguman Manastira Studenica, prof. dr Branko Đurović, savetnik direktora Klinike za neurohirurgiju u Beogradu, prof. dr Dragan Sagić, upravnik Centra za kardiovaskularnu hirurgiju Kliničkog centra Dr Dragiša Mišović u Beogradu, prof. dr Predrag Milojević, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje, Radmila Bakočević, operska pevačica, Lela Pavlović, diplomirani istoričar, direktor Međuopštinskog istorijskog arhiva u Čačku, Božidar Plazinić, slikar i Radmilo Mišović, bivši košarkaš i dugogodišnji košarkaški radnik.

Za predsednika Odbora za strateška pitanja grada Čačka jednoglasno je izabran prof. dr Đorđe Đukić, koji je rekao da smatra da je doprinos radu ovakvog tela obaveza svakog istaknutog člana društva.
– Kao profesor beogradskog Univerziteta imam obavezu da u svojoj sredini, ovde u Čačku, delujem u javnom interesu, a ne da kalkulišem gde je moj lični interes kroz prizmu date vladajuće koalicije. Vladajuća koalicija mora postojati, a ja mislim da je dobro za Srbiju da postoji mogućnost da prohodnost kvalitetnih predloga, koje u ovom slučaju potiču iz Čačka jer je inicijator gospodin Milun Todorović, prođu praktično kroz Vladu i Parlament. Međutim, to je ono što je bila večita boljka u Srbiji. Teško ste mogli sa kvalitetnim predlogom da prođete ako nemate podršku vladajuće partije. Upravo iz tih razloga sam prihvatio ovu funkciju, neopterećen bilo kakvim ličnim interesima, rekao je prof. dr Đorđe Đukić.

Neurohirurg prof. dr Branko Đurović, koji je izabran za potpredsednika Odbora za strateška pitanja grada Čačka smatra da će sada biti lakše realizovati mnoge ideje koje su vezane za Čačak, pre svega iz oblasti medicine.
– Kroz jedan organizovan, kvalitetniji i brži način realizovaćemo neke stvari koje su vezane za Čačak. Videćemo kako će ono što budemo rešavali za naš grad da se reflektuje i da se primeni na širem republičkom nivou. Ispred mojih kolega koji su medicinari, mogu da kažem da je naša dužnost pre svega da Beograd približimo Čačku. Da vidimo koji su to modaliteti, dijagnostičke procedure, internističke ili hirurške procedure primenjive u našem gradu, a ne da pacijenti po automatizmu iz Čačka odlaze u beogradske tercijarne zdravstvene ustanove. To znači da akutno zbrinjavanje pacijenata bude na još kvalitetnijem nivou ovde u Čačku, naveo je prof. dr Branko Đurović.

Cilj je da Čačak ima osnovne, primarne stvari

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, koji je predsedavao konstitutivnom sednicom rekao je da će devet eminentnih uglednih ličnosti, svaki iz svoje oblasti, dati svoj doprinos razvoju Čačka i da će učiniti sve da u svim forumima i institucijama u Srbiji učine sve što mogu da građani Čačka imaju što kvalitetniji život.
– Na današnjoj konstitutivnoj sednici definisali smo u načelu ciljeve i programe, a kasnije kroz rad Odbora trudićemo se da delujemo pre svega kvalitetno i efikasno. Prvi i osnovni cilj je da  svako da svoj doprinos da se mi ovde podignemo na viši nivo. Članovi Odbora za strateška pitanja će pomoći Čačku svako iz svojih nadležnosti – kulture, sporta, ekonomije, obrazovanja, zdravstva i verskih oblasti. Cilj nam je da za sve ono što nam je neophodno, a nemamo u Čačku ne idemo više u Beograd, da ovde imamo osnovne primarne stvari. Takođe bih rekao i da je cilj da kao ozbiljan Odbor utičemo na sve kvalitetne predloge kao i na republička rešenja. Sublimiraćemo na ono što je efektno, a to je pomoć Čačku u svim oblastima, ali pre svega sistemski, prvo da vidimo da li možemo to da uradimo bez pomoći Republike, a ako ne možemo onda interventno, zajedno kao Odbor delovaćemo prema institucijama u Srbiji, rekao je gradonačelnik Čačka.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *