Претрага
[rstr_selector]

Omladinsko preduzetnišvo u fokusu Privredne komore

Cilj Privredne komore je da mladima, budućim preduzetnicima, predstavi realno stanje stvari i da oni po završetku školovanja budu upoznati sa stanjem u našoj privredi. Gorana Tanasković, rukovodilac čačanske Filijale Regionalne privredne komore Kraljevo, izričita je u oceni da se mladima ne smeju davati iluzije.

– Situacija nije ni malo laka. Te mlade ljude čeka jedan zaista težak period i zato smo mi odlučili da pokrenemo inicijativu za osnivanje omladinskog centra preduzetništva. Centar bi trebalo da radi sa učenicima podstičući njihovu kreativnost i ideju za rad. Sa decom treba pričati od najranijeg uzrasta da ne bi bili iznenađeni stvarnošću kad izađu iz škole, kaže Tanasković.

konferencija-o-omladinskom-preduzetnistvu-2
Mladi suočeni sa problemima u poslovanju

Gorana Tanasković kaže da se mladi svakodnevno suočavaju sa mnogobrojnim problemima prilikom pokretanja sopstvenog biznisa ili tokom rada.

– Nije samo problem naučiti mlade kako da započnu sopstveni posao. Njima je potrebna i pomoć za održivost posla. Imali smo mnogo primera da mladi nisu uspeli da se snađu, zbog čega smo školski sistem uzeli kao polaznu osnovu za edukaciju. Smatramo da sa mladima treba pričati što ranije. Sa tim treba krenuti još od osnovnih i srednjih škola i predstaviti im preduzetništvo i primere dobre prakse. Upravo zato smo mi iz Privredne komore, u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena, prošle sedmice imali konferenciju o omladinskom preduzetništvu. Mladim ljudima, budućim preduzetnicima, govorili smo o preduzetništvu na lep i zanimljiv način sa ciljem podizanja njihovog samopouzdanja. Ukazali smo im i na to da ako žele da uspeju moraju nešto da urade svojim rukama. Da ne treba da čekaju, kao i na to da ništa više nije sigurno i da niko ništa ne može da im obeća, rekla je Tanasković.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *