Претрага
[rstr_selector]

Opština Ivanjica traži od zakupca Western turista da svoja prava ostvari sudskim putem

Zbog štrajka zaposlenih u turističkom preduzeću Western turist, najbolji i najopremljeniji ugostiteljski objekti u Ivanjici ne rade već drugi mesec.

Zbog ogromne štete koju turizam, ali i celokupna privreda Ivanjice trpe zbog katanaca na vratima, pre svega hotela Park, u rešavanje problema između zaposlenih, stečajnog poverioca i aktuelnog zakupca, uključila se i lokalna samouprava, koja će se zauzeti da pregovori koji ubuduće budu vođeni u Agenciji za osiguranje depozita, budu propraćeni s njihove strane.

Milomir Zorić, predsednik opštine Ivanjica, izričitog je stava da svi kapaciteti ovog preduzeća što pre treba da nastave rad, a njemu lično nije jasno zašto sadašnji zakupac Western turista objekte ne preda vlasniku „mirnim putem“, jer je po njemu, situacija je pravno čista.

– Ovo mora da se reši i objakti moraju što pre da počnu da rade. Ima veliki broj zainteresovanih investitora koji bi iznajmili ili kupili određene objekte. Mi ne želimo da ulazino u pravne detalje koji bi trebalo da reše ovaj veliki problem, jer je sam proces stečaja po sadašnjim propisima veoma težak i zamršen. Ipak, ako neko smatra da je u svojstvu zakupca bio oštećen u ovom slučaju, on treba da tuži Agrobanku, opštinu, ili bilo koga, pa na sudu da dokazuje svoje pravo, ali da dva meseca zaustavlja rad, zato jer smatra da je ulagao u objekte u iz kojih sada neće da izađe, potpuni je apsurd – izjavio je Milovan Zorić.

On kaže da je zakupac u prethodnom periodu bez odobrenja Agrobanke ulagao u objekte, zatim da 10 meseci nije plaćao zakup, da mu je opština mesecima gledala kroz prste za neplaćene račune za vodu i druge obaveza, što je dovoljno razloga, ali i pravnih osnova da napusti prostorije preduzeća Western Turist.

– Ako je neko na bilo koji način u ovom procesu povređen, postoji model po kome se ta situacija rešava, a prava ostvaruju, naročito ako je u pitanju materijalna stvar. Gospodo, zapisnički izađite, jeste ulagali, jeste, tužite Agrobanku i pred sudom ostvarite svoje pravo – poručio je Zorić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести