Opština Knić unapređuje kapacitete u vrtićima i školama

Opština Knić unapređuje kapacitete u vrtićima i školama

Ideja je da se prošire kapaciteti i poboljša kvalitet rada u Predškolskoj ustanovi „Cvetić”, kao i kvalitet nastave u školama na teritoriji ove opštine

0
Ilustracija

Predstavnici opštine Knić, Školske uprave Kragujevac i Predškolske ustanove „Cvetić“ iz Knića održali su u utorak sastanak na kome su razgovarali o unapređenju vaspitno-obrazovnog rada koji se pre svega odnosi na pomenutu predškolsku ustanovu. Jelena Obradović, zamenica predsednika opštine Knić, kaže da vrtiće na području ove opštine pohađa oko hiljadu mališana, ali da je za njihov smeštaj potrebno više prostora.

– Opština finansira puno projekata u predškolskoj ustanovi: logopede, nutricioniste, kao i programe engleskog jezika za određene uzraste. Ideja nam je da poboljšamo kvalitet rada, da proširimo vrtiće, da pravimo nove. S obzirom na to da imamo oko tridesetoro dece na čekanju, ideja nam je da širimo kapacitete i da povećamo broj dece u mlađim grupama. Na sastanku je bilo reči i o održavanju različitih stručnih predavanja i seminara kako bi se zaposleni dodatno edukovali.

Renovirane sve škole u Kniću

Opština Knić uveliko radi na tome da sve obrazovne ustanove na svojoj teritoriji podigne na viši nivo, navodi sagovornica.

– Opština Knić ima jednu srednju i tri centralne osnovne škole iz kojih se granaju 20 manjih izdvojenih odeljenja. Renovirani su skoro svi matični i pomoćni objekti, urađeni su novi toaleti, a u devet škola je uvedena pijaća voda koja ranije nije postojala. Što se tiče infrastrukture, sve je opremljeno, a sada radimo na tome da podižemo kvalitet nastave. Prvi put je u jednoj osnovnoj školi uvedena laboratorija za jezike, jedinstvena na celom prostoru Šumadije, a pored toga, uveli smo i prevoz za naše učenike, kaže zamenica predsednika opštine Knić.

POSTAVI ODGOVOR