Opština Požega dobila novo rukovodstvo

Opština Požega dobila novo rukovodstvo

Đorđe Nikitović, odbornik Srpske napredne stranke, novi je predsednik opštine Požega i ujedno najmlađi predsednik jedne lokalne samouprave u Srbiji

0

Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Požega izabrano je novo opštinsko rukovodstvo. Rade Marković, zadužen za odnose sa javnošću u Opštini, kaže da je Požega dobila najmlađeg predsednika jedne lokalne samouprave u Srbiji, a reč je o Đorđu Nikitoviću, dvadesetpetogodišnjem diplomiranom ekonomisti.

– Đorđe Nikitović je odbornik Srpske napredne stranke koji je na ovom mestu zamenio prethodno razrešenog Milana Božića. Na predlog Nikitovića, za zamenika predsednika Opštine odbornici Opštinskog parlamenta su izabrali profesora Ivana Novakovića, master inženjera tehnike i informatike. Smenjena je i predsednica požeškog Parlamenta Zorica Mitrović, a na njeno mesto je postavljena Verica Bogićević iz redova Socijalističke partije Srbije, dok će njen zamenik biti odbornik SNS-a Stevo Ježić. U isto vreme je delimično izmenjen i sastav opštinskog veća. U svom prvom obraćanju, Đorđe Nikitović je istakao da će njemu i njegovom timu poboljšanje kvaliteta života građana, od privrednih, do uslova za bolju socijalnu i zdravstvenu zaštitu, biti prioritet u radu.

Opozicija učestvovala u glasanju o poverenju predsedniku Opštine i predsednici Skupštine

Odbornici opozicije, koji već duže vreme bojkotuju rad Skupštine, odlučili da učestvuju u radu parlamenta, ali ne i u izboru novog rukovodstva, navodi Marković.

– Već je postala praksa da većina opozicionara bojkotuje rad Skupštine, međutim, kada je na red došla rasprava i glasanje o poverenju predsedniku Opštine i predsednici Skupštine, na čiji rad su do sada imali jasne primedbe, odlučili su da učestvuju u radu Parlamenta i glasali su za njihovo razrešenje. Nakon toga su ponovo napustili salu i nisu želeli da učestvuju u izboru novog rukovodstva.

POSTAVI ODGOVOR