Претрага
[rstr_selector]

OŠ „Branislav Petrović” iz Slatine u pilot projektu Elektronski dnevnik

Ministarstvo prosvete je početkom ovog meseca odabralo Osnovnu školu „Branislav Petrović” iz Slatine da učestvuje u pilot projektu Elektronski dnevnik.
Lazar Čikiriz, direktor škole, kaže da će zahvaljujući ovom dnevniku imati uvid u rad i ocene svih odeljenja i dodaje da roditelji učenika neće biti uključeni u prvu fazu ovog projekta.

– Elektronski dnevnik pruža široke mogućnosti, zahvaljujući njemu imaćemo uvid u rad i ocene svih odeljenja. Naša dva radnika, Aleksandar Vinić informatičar i Nataša Vujadinović pedagog, su bili na obuci i vrlo brzo smo uspeli da koncipiramo dnevnik. Roditelji učenika će u projektu učestvovati tek u njegovoj trećoj fazi, kada će im biti dostupne određene informacije o detetu. Naša škola će do kraja školske godine voditi i ovaj elektronski, ali i običan dnevnik, kaže Čikiriz.

Podaci elektronskog dnevnika su zaštićeni

Podaci u dnevniku su zaštićeni, kaže Čikiriz i dodaje da će jedino direktor škole imati pravo da vrši ispravke u dnevniku ukoliko dođe do određenih tehničkih grešaka.

– Kada nastavnik ukuca potrebne šifre imaće ispred sebe informacije o predmetu koji vodi, a samo direktor škole će imati mogućnost ispravke. Ukoliko dođe do neke tehničke greške, nastavnik će biti dužan da je prijavi, a direktor će proceniti da li je greška opravdana ili ne. Softver elektronskog dnevnika radi Ministarstvo, tako da su podaci zaštićeni. Moram reći da su u ovaj projekat uključene brojne škole u Srbiji, a da smo mi imali neka iskustva, pa je ministar procenio da bismo u Čačku, u ovom trenutku to odradili najbolje, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *