[rstr_selector]
Фото: Издавачка кућа Пчелица

Отишао је Арчи, пас који је волео децу и књиге

Арчи је био стварни јунак дечјих књига и члан колектива Издавачке куће Пчелица

Одлазе људи, о њима се пишу некролози, одају почасти. Неки од њих донели су добро својој заједници и човечанству, али њихови карактери су различити. То је део њихове приватности, а људски квалитети и вредности нису увек спојиви са делима којима нас задужују.

Одлазе и животиње. Неке од њих су хероји у полицијској служби, храбри спасиоци и психолошка подршка болеснима и повређенима.

Међутим, постоје и животиње које су јунаци детињства. Они су хероји пријатељства, оданости и доброте према човеку, а те особине су непролазне вредности.

Такав је био Арчи, пас расе лабрадор ретривер, љубимац колектива Издавачке куће Пчелица и свог власника Горана Марковића. Од тренутка када је први пут закорачио у двориште Пчелице и неспретно увалио шапице у посуду са водом, ушушкао се и у срца свих Пчелараца. Шуњао је по канцеларијама, магацину, растао заједно са Пчелицом и књигама. Заједно са својом другарицом Дором постао је јунак омиљених књига за децу, које подстичу неговање позитивних људских вредности. Од када је Дора трагично страдала, наставио је своју мисију путем издања за децу, а гостовао је чак и на Сајму књига.

Арчи је био чувар и заштитни знак Пчелице. Свако ко је бар једном свратио у двориште Пчелице, био је дочекан топлим лавежом добродошлице. Свако ко је бар једном читао приче о Арчију, пожелео је да дође у Пчелицу да га види. А он је свакога дочекивао и испраћао. Јуче смо ми њега испратили на пут код његове другарице Доре, да заједно наставе своје авантуре.

Сигурни смо да ће Арчи још дуго живети у срцима многих будућих малишана који ће тек читати књиге у којима је он главни јунак.

Трчи, Арчи, трчи!

Издавачка кућа Пчелица

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести