Претрага
[rstr_selector]

Otvaranje dečijeg omladinskog preduzetničkog centra u Čačku

Regionalni centar za usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, zajedno sa udruženjem poslovnih žena „Nadežda Petrović“ iz Čačka, planira otvaranje dečijeg omladinskog preduzetničkog centra koji će biti smešten u regionalnom centru. Centar će biti namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, koji će imati priliku da prisustvuju mnogobrojnim predavanjima i radionicama. Predavanjem će biti obuhvaćene različite teme, kao što su razvijanje preduzetničkog duha i koučinga. Prema rečima Gorice Stanojević, direktorke regionalnog centra, potrebno je i razvijanje preduzetničkih kompetencija kod roditelja i nastavnika, kako bi se probudio preduzetnički duh kod dece.

Razvoj preduzetništva kod najmlađih

Cilj osnivanja dečijeg centra je razvoj preduzetničkih kompetencija od najranijeg uzrasta. Stanojević kaže da će se regionalni centar, u saradnji sa srednjim stručnim školama, zalagati za to da se u škole uvedu profili koji su neophodni tržištu rada. Prema podacima kojima centar raspolaže, u Čačku, Milanovcu i Lučanima nedostaje modelara i krojača. Ovom stručnom kadru posao bi bio zagarantovan, a u nacionalnoj službi za zapošljavanje nema tog obrazovnog profila.

– U okviru ovog projekta biće organizovane kreativne radionice u modelovanu, matematici, programiranju i drugim oblastima. Na taj način, deca će imati priliku da se sa pojedinim zanimanjima upoznaju još od najranijeg uzrasta. U planu je da u ulozi predavača budu preduzetnici, profesori Visoke tehničke škole strukovnih studija i Tehničkog fakulteta iz Čačka. Učešće u projektu uzeće i Marko Ilić, poznati frilenser, koji će svoje znanje pokušati da prenese učesnicima projekta, rekla je Stanojević.

Godišnjica udruženja

Udruženje poslovnih žena „Nadežda Petrović“, na Miholjdan 12. oktobra organizovaće konferenciju povodom sedam godina uspešnog poslovanja. Tom prilikom, žene preduzetnice, najaviće kada je planiran početak rada dečijeg omladinskog preduzetničkog centra, zaključuje Stanojević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *