[rstr_selector]

I ove godine u Ulcinj po sniženim cenama

Grad Čačak i ove godine subvencioniše letovanje dece u Odmaralištu „Ovčar“ u Ulcinju. Kako kaže načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti, Nadežda Vuksanović, letovaće deca predškolskog uzrasta i učenici osnovnih škola i to u devet smena.
– Prva smena će u Ulcinj otići 10. juna, a poslednja 21. avgusta. U prve četiri smene letovaće predškolci, dok su ostali termini predviđeni za učenike osnovnih škola. Obuhvat predškolaca za letovanje u Ulcinju ne podrazumeva samo decu iz dve predškolske ustanove čiji je osnivač grad, „Radost“ i „Moje detinjstvo“, nego i decu iz privatnih predškolskih ustanova kojima grad subvencioniše boravak u vrtiću, a to su deca koja pohađaju „Mimilend“ i „Gimnazion“, kaže Vuksanović.

Prva rata za letovanje 10 dana pre polaska u školu

Načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti naglasila je da je ekonomska cena vrtića 17.000 dinara, ali da nju plaćaju samo učenici od petog do osmog razreda osnovne škole. Za sve ostale, grad subvencioniše boravak na moru i to sa 5.800 dinara. Roditelji će letovanje malih Čačana u Ulcinju platiti u tri rate tako što će prvu ratu platiti deset dana pre polaska dece u školu. Nadežda Vuksanović istakla je da su obezbeđena sredstva i za besplatno letovanje za decu iz hraniteljskih porodica, iz porodica koje su korisnice socijalne pomoći, za decusa posebnim potrebama koja pohađaju školu „1. novembar“ i za nosioce Vukove diplome.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести