Претрага
[rstr_selector]

Pad vodostaja na svim rekama, nema razloga za zabrinutost

Vodostaji na svim rekama u Moravičkom okrugu su porasli u nekoliko prethodnih dana, a najviše na teritoriji Gornjeg Milanovca. Prema rečima Dragiše Broćića, načelnika okružnog Odeljenja za vanredne situacije, padavine su bile intenzivnije u severnom delu okruga što se posebno odrazilo na vodostaje Despotovice, Dičine i Čemernice.

Nije bilo poplavljenih objekata

Broćić naglašava da je juče u kasnim poslepodnevnim satima i tokom noći ipak došlo do pada vodostaja na svim rekama i ističe da građani nemaju razloga za zabrinutost.

– Nije bilo poplavljenih objekata, došlo je do mestimičnih izlivanja na poljoprivredno zemljište, a na ulasku u Gornji Milanovac smo imali jedno ugroženo domaćinstvo. Trenutno opada vodostaj na svim rekama, jedino gde je zemljište poplavljeno je na mestu ušća Bjelice u Zapadnu Moravu. Protok na branama je iznosio 200 metara kubnih u sekundi, što je petostruko manje u odnosu na poplave koje smo imali 2014. i 2016. godine. Opada i vodostaj Morave, tako da se ne očekuje komplikovanije stanje od trenutnog, kaže Broćić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести