Претрага
[rstr_selector]

„Парентеза” и „Пролећна литургија за песника” на овогодишњој „Дисовизији” 

У оквиру 61. Дисовог пролећа овогодишња „Дисовизија” биће уприличена у уторак 23. априла у Градском парку у Чачку, а у случају кише биће одржана у Великој сали библиотеке „Владислав Петковић Дис”.

Поетско окупљање, које млади посвећују младима, почиње у 16 часова наступом ди-џеја „Кућна музика”.

Од 17 часова следи промоција песничке збирке „Парентеза” Дуње Ожеговић, а разговор са прошлогодишњом добитницом награде „Млади Дис” води библиотекар Тања Вуковић. Стихове говоре ученици Гимназије Даница Лазовић и Анастасија Вујовић.

Од 17.45 часова на репертоару је „Пролећна литургија за песника” која кроз музику, интерпретацију стихова и кратак филм представља својеврсни омаж посвећен песнику Бранку Миљковићу, поводом јубилеја 90 година од његовог рођења.

Програм су осмислиле професорке књижевности Ана Ранђић и Тања Поповић, а у реализацији учествују ученици Лука Дмитровић, Ана Милутиновић, Ирина Ђелкапић, Лука Тимотијевић, Милош Трашевић, Срђа Чворовић (аутор филма) и Ђорђе Новковић (акустична гитара).

„Дисовизију” организује Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” у сарадњи са чачанском Гимназијом и Техничком школом.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *