Pažljivo sa vatrom

Pažljivo sa vatrom

0

Sezona poljoprivrednih radova je krenula, pa je to bio razlog da Policijska uprava u Čačku građanima uputi sledeće saopštenje:

– U cilju sprečavanja nastanka požara i zaštite života i imovine građana, Odeljenje za vanredne situacije u Čačku apeluje na građane da budu pažljivi prilikom obavljanja sezonskih poljoprivrednih radova i da ne pale vatru na otvorenom prostoru. Pored brojnih požara i velike materijalne štete, na opasnost od izbijanja i širenja požara ukazuju i slučajevi povređivanja građana, neretko i sa tragičnim ishodom.

-Odeljenje za vanredne situacije upozorava građane da je Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od šume, kao i spaljivanje ostatka suvih useva, spaljivanje smeća i biljnih ostataka.

Takođe, zakonom je, u ovim slučajevima, predviđena i nadoknada troškova intervencija vatrogasno – spasilačkih jedinica i podnošenje zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, sa zaprećenom novčanom kaznom od 10 do 50 hiljada dinara, kaže se u saopštenju Policijske uprave u Čačku.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR