„Pčelica“ se uspešno predstavila na 61. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

„Pčelica“ se uspešno predstavila na 61. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Izdavačka kuća „Pčelica“ iz Čačka na Sajmu knjiga u Beogradu predstavila preko 70 novih izdanja. Na štandu „Pčelice“ svoje knjige potipsivali Ljubivoje Ršumović, Raša Popov, Slobodan Stanišić, Vesna Aleksić, Branko Miloradović, Ivana Spasojević, Silvija Otašević i mnogi drugi

0

Na 61. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, koji je održan od 23. do 30. oktobra, među 450 izlagačkih štandova jedan od zanimljivijih imala je i izdavačka kuća „Pčelica“ iz Čačka. Bojana Jovanović, urednica ove izdavačke kuće kaže da su utisci sa sajma krajnje pozitivni jer su među stotinama izdavača, glasovima akreditovanih novinara u kategorijama za najboljeg izdavača i za najprofesionalniji odnos prema medijima osvojili drugo mesto. Bojana Jovanović kaže da je  na štandu „Pčelice“, koji je ove godine imao veoma zapažen vizuelni izgled, predstavljeno preko 70 novih naslova.

– Sumirali smo utiske i vratili smo se veoma zadovoljni. U kategoriji među stotinama drugih izdavača osvojili smo drugo mesto od strane glasova akreditovanih novinara u kategorijama za najboljeg izdavača i za najprofesionalniji odnos prema medijima. Iako to nisu ocene stručnog žirija koji bi ocenjivao kvalitet naših izdanja, svakako je ova nagrada veoma značajna za nas, naročito što dolazi od nekog ko je neutralan i ko kao spoljni posmatrač ocenjuje dešavanja na Sajmu knjiga, rekla je Bojana Jovanović.

Štand u boji noćnog neba i zvezdica

Među 450 štandova koliko ih je bilo ove godine na 61. Sajmu knjiga, štand Pčelice se nekako vizualno izdvajao, kaže Bojana Jovanović.
– Naš slogan ove godine je bio „Čitajte deci knjige za laku noć“ i u tom stilu smo i uredili štand. Bio je veoma zanimljiv, jako plave boje sa zvezdama koje su dočaravale sliku noćnog neba.

pcelica-posetiociPredstavljeno preko 70 novih naslova

„Pčelica“ je ove godine predstavila preko 70 novh naslova, a  predstavljanje novih izdanja je bilo propraćeno i brojnim zapaženim promocijama, ističe Bojana Jovanović.

– Promocije su održane kako na našem štandu, tako i u svečanoj sali  „Janko Veselinović“ koja je zaista bila mala da primi sve one koji su želeli da prisustvuju našim promocijama. Tu smo predstavili najnovije slikovnice Tanje Peternek Aleskić, naše poznate novinarke i dramaturga. Promociji je prisustvovao i Minja Subota pa se tako njena promocija spontano pretvorila u pevanku na našem štandu. Gost pčelice je bio i dr Nele Karajlić koji je podržao izdavanje ilustrovane knjige svoje ćerke Jane Janković, koja je po profesiji veterinar.

Promociji slikovnica Zorice Zoje Bajford je prisustvovao i ambasador Velike Britanije, visoka ekselencija gospodin Denis Kif. Na našem štandu su svoje knjige potipsivali Ljubivoje Ršumović, Raša Popov, Slobodan Stanišić, Vesna Aleksić, Branko Miloradović, Ivana Spasojević, Silvija Otašević i mnogi drugi pisci čije smo knjige objavili ove godine. Naši utisci su izuzetno pozitivni, a smatramo i da su čitaoci vrlo zadovoljni našim izdanjima i da vole „Pčelicu“. To nam je i najveća nagrada – prepoznatljivost na tržištu knjiga i radost u dečijim očima kada vide neka naša nova izdanja, rekla je Bojana Jovanović.

Pripreme za Sajam knjiga u Nišu, ali i sajmove u inostranstvu

Izdavačku kuću „Pčelica“ naredno predstavljanje očekuje na Sajmu knjiga u Nišu koji počinje 25. novembra.

– U toku su pripreme za predstavljenje na Sajmu knjiga u Nišu. Kod nas se kalendarska godina računa od sajma do sajma, tako da smo već počeli sa pripremom novih izdanja. Možda zvuči da je daleko, ali za nas svakako nije, a reč je o Međunarodnom sajmu knjiga za decu u Bolonji koji se svake godine održava početkom aprila i gde mi predstavljamo svoja izdanja na inostranom tržištu. Sve ono što želimo da ponudimo, moramo prevesti na engleski jezik i pripremiti knjige. Uskoro će i Nova Godina, a u „Pčelici“ je postala tradicija da svake godine radimo neki tematski kalendar tako da sada radimo i na pripremi kalendara za 2017. godinu, kaže Bojana Jovanović i dodaje da u „Pčelici“ nema posustajanja.

POSTAVI ODGOVOR