Pčeličine knjige od sada i u Rusiji

Pčeličine knjige od sada i u Rusiji

Neposredno pred početak 56. Međunarodnog sajma knjiga za decu u Bolonji, na kojem će učestvovati i Izdavačka kuća Pčelica, čačanski izdavač je potpisao ugovor sa jednom od najvećih izdavačkih kuća iz Rusije, kompanijom AST.

0

Pčelica je ruskom izdavaču ustupila prava za objavljivanje serijala ilustrovanih knjiga „Kad su mali velikiˮ, autorke Nikolete Novak i ilustratora Alekse Jovanovića.

 O novom poslovnom partnerstvu direktor Izdavačke kuće Pčelica Goran Marković kaže:
– Posredstvom literarnog agenta iz Rusije konačno smo ušli i na rusko tržište knjiga. Veoma smo zadovoljni, jer ruski izdavači za svoju veliku populaciju čitalaca imaju veoma jasne i visoke zahteve, tako da se i Pčelica uklopila u njihove izdavačke potrebe. U Bolonji ćemo imati sastanak sa njima i razgovarati o proširenju saradnje na obostrano zadovoljstvo.

Saradnja i sa kineskim izdavačima

U periodu između dva najveća svetska sajma knjiga za decu u Bolonji Pčelica je sklopila ugovore o izdavanju svojih knjiga i sa izdavačima iz Mađarske, Hrvatske, Makedonije, a proširena je saradnja i sa novim kineskim izdavačima, tako da sada, pored edicije „Priče iz šumeˮ, autorke Nikolete Novak sa ilustracijama Alekse Jovanovića, kineski mališani mogu čitati i novu ediciju ilustrovanih priča „Prijatelji iz savaneˮ, već pomenutog autorskog tima.

 – Lista naših knjiga prevedenih na druge jezike se svake godine proširuje i to je dokaz kvaliteta i pozicije Pčelice na međunarodnom tržištu knjiga. Samo u poslednje dve godine naše knjige su prevedene na kineski, turski, italijanski, islandski, poljski, češki, slovenački, bugarski i druge jezike, a ove godine za Bolonju imamo konkretna interesovanja austrijskih, litvanskih i albanskih izdavača za nove naslove koje predstavljamo u Bolonji – informiše nas direktor Pčelice o pripremama za sajam u Bolonji, koji počinje 1. aprila.

Novi naslovi za sajam knjiga u Bolonji

Pored do sada prevedenih knjiga na engleski jezik, koje predstavljaju Pčeličinu poslovnu ponudu inostranim partnerima, ove godine u Bolonji će biti ponuđeni i novi naslovi: četiri enciklopedije serijala „Čudesna planetaˮ, deset knjiga edicije „Naklon ženamaˮ, dva priručnika za mlade „Kad si meta pubertetaˮ, kao i četiri reilustrovana priručnika „Želimo da naučimoˮ.

POSTAVI ODGOVOR