Претрага
[rstr_selector]

Plaćaju za hvatanje lopova

Meštani Leušića tokom prošle godine bili su na meti kradljivaca više destina puta.

Iz njihovih domaćistava za sada nepoznati lopovi odnosili su sve što im je došlo do ruke. Iz jedne kuće sa zajedno sa plenom nestala je i zimnica, a pod okriljem noći ukredena su čak i dva šporeta iz kapele seoskog groblja.

Selo ima nešto više od 100 stanovnika, mahom starih, a kolike su njihove muke govori i podatak da nisu imali mira ni tokom novogodišnje noći. Tada je iz jedne kuće ukraden veoma vredan alat.

Pošto im policija ni dalje ne uliva sigurnost, budući da počinioci ovih krađa nisu otkriveni, a nemoćni da sami brane svoju imovinu, meštani su sa oduševljenjem prihvatili inicijativu vlasnika pokradenog alata da zajedno plate onom ko da pouzdanu informaciju koja bi im otkrila identitet kradljivaca. Ovaj meštanin Leušića, koji sada živi u Čačku, ponudio je 50.000 dinara svakom ko može da ga dovede do lopova. Taj iznos može biti i veći, jer su sad i seljaci spremni da odreše kese, kako bi od bezočnih lopova, spasili imovinu i svoj mir.

Dragoslav Žižović, predsednik mesne zajednice Leušići, kaže da u selu ljudi žive u neprestanom strahu, i da samo mali broj porodica ima u kući nekog ko bi ih štitio i branio njihov imetak:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user123456789123/dragoslav-zizovic-20130114{/soundcloud}

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *