[rstr_selector]

Plaćanje gasa isključivo sa provizijom

Većina javnih preduzeća u Srbiji naplatu svojih potraživanja vrši i na svojim šalterima na kojima građani bez provizije mogu platiti račune za struju, građevinsko zemljište, grejanje, vodu i kanalizaciju i tako izbegnu plaćanje poštanske ili bankarske provizije koje su prilično visoke.

Većina javnih preduzeća u Čačku, bilo da je reč o gradskim ili državnim, ima i šaltere za naplatu osim Srbijagasa, koje u ovom gradu ima svoju radnu jedinicu, ali ne i ovaj vid usluge za svoje korisnike.

U potrazi za odgovorom zašto mogućnost plaćanja računa za gas bez provizije nije na raspolaganju Čačanima, obratili smo se direkciji Srbijagasa u Novom Sadu i od njih dobili odgovor u kome se kaže da plaćanje računa neposredno, na blagajni Srbijagasa nije moguće iz razloga što ovo preduzeće nije tako poslovno organizovano i ne vrši poslovanje gotovim novcem.

Ovakav odgovor sigurno ne može zadovoljiti veliki broj ljudi širom Srbije koji svakodnevno, osim visokih računa za gas, plaćaju i visoke bankarske i poštanske provizije. Građani nisu radili na „poslovnoj organizaciji“ ovog, po mnogima, dosta čudnog preduzeća, pa s razlogom očekuju od onih koji su zaduženi za to da ih više ne kažnjavaju, kao što su to činili do sada, već da nađu način kako da omoguće svojim potrošačima plaćanje svojih usluga bez dodatnih, silom i monopolom, nametnutih troškova.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Концерт хора чачанске Гимназије

28.02.2024
Вести | Одабране вести

Воће цвета кад му време није

28.02.2024