Претрага
[rstr_selector]

„Плодови западног Поморавља” у недељу у Заблаћу

Све што буде у понуди на овогодишњој манифестацији „Плодови западног Поморавља” биће изложено на простору испред Дома културе и у порти цркве у Заблаћу, где се очекује више хиљада посетилаца.

У Заблаћу се сутра одржава привредно-туристичка и културно-забавна манифестација „Плодови западног Поморавља”, која има за циљ успостављање контакта између индивидуалних пољопривредних произвођача, произвођача хране, купаца и релевантних институција. И ове године традиционално ће свој производни програм излагати произвођачи и прерађивачи из чачанског краја, а биће одржана и такмичења у припремању разних јела уз богат културно-уметнички програм, најавио је Војин Јаковљевић, директор Туристичке организације Чачка.

– Ово је једна веома значајна манифестација, која се разликује од осталих које смо имали овог лета. Манифестација је сајамског типа, од великог значаја за Заблаће и чачански крај., и једина тог типа на којој ће локални произвођачи, али и они који ће доћи са стране, презентовати своје производе – почевши од сировина, преко готових производа, до прерађевина од пољопривредних производа. То није једино што нас очекује на овој манифестацији. Предвиђен је и богат културно-уметнички програм, такмичења у гастрономији где ће се припремати више јела. Као и сваке године, биће организовано такмичење у припремању сатараша и печењу прасетине. То буде прави рај за очи, а укуси су фантастични кад више од 50 људи, у обе категорије, припрема наша традиционална јела. Оно што је занимљиво, оцену ће давати и посетиоци који ће имати прилику да пробају узорке.

Планирано је да манифестација траје до 20 часова, а  поред представљања прехрамбеног потенцијала чачанског краја, биће одржани Фестивал кућног пиварства и Сајам пољопривредне механизације.

– Као што сам већ рекао, ова манифестација је сајамског карактера и производи ће моћи да се купе на тезгама у порти цркве у Заблаћу и испред Дома културе у Заблаћу, а контакте ће моћи да успоставе произвођачи, продавци и крајњи корисници. И ове године ћемо организовати Фестивал кућног пиварства, односно КРАС пива које је све популарније, као и Сајам механизације на коме ће у понуди бити пољопривредне машине. Све што буде у понуди на овогодишњој манифестацији „Плодови западног Поморавља” биће изложено на простору испред Дома културе и у порти цркве у Заблаћу, где очекујемо више хиљада посетилаца.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *