[rstr_selector]

Počela montaža opreme za Zlatiborsku gondolu

Montaža opreme na početnoj stanici panoramske gondole na Zlatiboru je počela juče. Bojana Božanić, direktorka JP „Gold godnola”, kaže da radove nadziru stručnjaci iz francuske kompanije „Pomagalski” koja je proizvođač opreme i da bi radovi trebalo da budu završeni do polovine juna.

– Sve se radi u skladu sa dinamičkim planom. Tu su partneri iz kompanije „Pomagalski” jer imaju obavezu da prate montažu opreme. Trenutno se na terenu nalaze predstavnici konzorcijuma izvođača radova „Jedinstva” i „Amige” koji su zaduženi za ovaj deo poslova. Za sada sve ide kako treba, očekujemo da će do kraja maja biti završena montaža opreme, a kompletni radovi na stanici trebalo bi da budu gotovi do 11. juna. Nadamo se da će nas i vreme poslužiti, kaže Bojana Božović.

Nastavak radova na postavljanju elektroenergetskog kabla

Prema njenim rečima, paralelno sa ovim radovima teku radovi koji su započeti prethodne godine na postavljanju elektroenergetskog kabla, odnosno dalekovoda od centra Zlatibora do međustanice.

– Već je položeno oko sedam kilometara tog kabla, radovi se uspešno realizuju, pa očekujemo da i taj posao bude završen u narednih par nedelja. Nakon toga, krenućemo sa izradom trafostanice u neposrednoj blizini lokacije međustanice. Zadovoljni smo i verujemo da ćemo u najskorije vreme nastaviti sa radovima na stubovima jer je dokumentacija završena, ostale su još sitne pravne stvari vezane za imovinske odnose. Očekujemo da će te dozvole stići za desetak dana, kaže naša sagovornica.

 

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *