Počela primena kontrole zaposlenih u čačanskoj gradskoj upravi

Počela primena kontrole zaposlenih u čačanskoj gradskoj upravi

0

Na konferenciji za štampu koja je održana u novembru prošle godine, povodom 100 dana nove gradske vlasti u Čačku, gradonačelnik Vojislav Ilić obelodanio je plan kako da stane na put službenicima koji kasne na posao kao i onima koji tokom radnog vremena u kancelarijama gradske uprave konzumiraju alkohol.

Mera alkotestiranja koju je aktuelni gradonačelnik uveo, odjeknula je u medijima širom Srbije, međutim za Čačane to nije novost jer već godinama u lokalnoj samoupravi zatiču pripite pripadnike državne administracije. Doduše, ima i onih „revnosnijih“, koji ne piju na radnom mestu, već daleko od svojih očiju šefova, u nekoj od lokalnih kafana. Disciplinu među državne službenike gradonačelnik je tada najavio i u vidu smanjenja kafanskih računa i telefonskih troškova. Prošlo je dva meseca od najave da će se u čačansku upravu uvesti red, a o rezultatima kontrole zaposlenih, govori Vojislav Ilić:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user123456789123/vojislav-ilic-20130108{/soundcloud}

Gradonačelnik Čačka je „bezecovao“ pojedince iz gradske uprave koji se, umesto sa spisima, više druže sa flašom. Za sada se njima neće davati „balončić“ da duvaju, ali ako nastave sa starom praksom, vrlo brzo će im se isti naći pod nosom.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR