[rstr_selector]

Почела примена нових цена паркирања у Чачку

ЈКП Паркинг сервис Чачак од 1. фебруара примењује нове цене паркирања у зонираним деловима града. Према речима Драгана Грујовића, координатора послова у овом предузећу, грађани ће од сада нешто више новца издвајати за паркирање у две зоне, као и на два затворена паркинга у граду, док цене месечних карата нису мењане.

– У две зоне смо променили цену да бисмо ускладили ценовну политику јер ове године планирамо да набавимо паркомат који ће бити постављен највероватније код Градског парка, како бисмо нашим суграђанима који немају мобилне телефоне омогућили да што лакше плате паркинг. А морали смо да заокружимо цене због ситног новца којег нема у оптицају. Екстра зона која је коштала 65 динара сада износи 70 динара, а III зона која је била 19 сада је 20 динара. Повећана је и цена дневне карте за II и III зону, са претходних 190 на 200 динара. Повећане су цене услуга на паркиралишту у Скадарској улици између Робних кућа. Ту је цена започетог сата била 42 динара, а сада је 55 динара, као и за камионе за које се плаћало 80 а по новом се плаћа 100 динара. Наши суграђани знају да се ту стварају велике гужве током дана, па смо сматрали да ћемо ценовном политиком смањити број возила која желе да уђу на тај паркинг. Исти је случај и са паркиралиштем Такси-станица, где је цена паркирања била 30 динара, а од 1. фебруара је 40 динара. Оно што вероватно највише интересује наше суграђане јесу цене месечних карата. Оне се нису мењале, исти је износ као и до сада.

Грујовић објашњава и да је дошло до значајног поскупљења закупа паркинг места на месечном нивоу, са циљем да се број ове категорије паркинг места смањи.

– Увели смо и неке драстичне мере, јер је у претходном периоду велики број наших суграђана желео да закупи паркинг место у граду где је цена за II и III зону за један календарски месец била 6.015 динара. Тих паркинг места је било много, па смо и ту повећали цене да бисмо смањили број закупљених паркинг места. Од 1. фебруара, у екстра зони месец дана закупа кошта 30.000 динара, у I зони 20.000 динара, у III зони 15.000 динара, а у III зони 10.000 динара. Као што смо и у претходном периоду наглашавали, најважније је да једно возило буде паркирано што краће на паркинг месту, да бисмо сви као учесници у саобраћају могли да паркирамо возило на обележеном паркинг месту. А ови закупи су нам отежавали тај посао, јер та паркинг места су у већем делу дана била празна и онемогућавала су краће паркирање неких других возила. Дакле желели смо кроз ценовну политику да одбијемо кориснике од тих закупа.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Концерт хора чачанске Гимназије

28.02.2024
Вести | Одабране вести

Воће цвета кад му време није

28.02.2024