Počela rekonstrukcija OŠ „Ratko Mitrović”

Počela rekonstrukcija OŠ „Ratko Mitrović”

Učenici će do Prehrambeno-ugostiteljske škole imati organizovan prevoz, a celodnevni boravak u školi će i dalje funkcionisati, ali u isturenim odeljenjima

0

Rekonstrukcija čačanske Osnovne škole „Ratko Mitrović” je zvanično počela juče, a Dragan Jović, direktor firme „Alfaco inženjering” koja je glavni izvođač radova, kaže da će ova obrazovna ustanova u potpunosti biti renovirana, a za grejanje škole koristiće se pelet umesto lož ulja. Rok za završetak radova je 140 dana.

– Biće izvršena toplotna izolacija škole, hidroizolacija krovova na školi i fiskulturnoj sali. U planu je zamena kompletne ograde oko škole, zatim ugradnja novih prozora i vrata, a umesto postojećih svetiljki ugradićemo nove koje će uz znatno manje električne energije davati veći osvetljaj. Biće urađen kompletan moleraj, a pored toga obezbedićemo hidrantsku mrežu.

Đaci će imati organizovan prevoz do škole

Učenici će narednih pet meseci nastavu pohađati u Prehrambeno-ugostiteljskoj školi, do koje će svakoga dana biti organizovan prevoz, kaže Jović.

– Učenici će od škole „Ratko Mitrović” do Prehrambene škole biti ići autobusima koje je škola organizovala. Takođe, celodnevna nastava će i dalje biti na raspolaganju deci, s tim što će se odvijati u isturenim odeljenjima u Parmencu i Pakovraću. I za te đake će biti obezbeđen prevoz, tako da sam siguran da roditelji neće imati nikakvih problema i da će se sve odvijati onako kako je planirano, kaže Jović.

POSTAVI ODGOVOR