Претрага
[rstr_selector]

Почеле „Октобарске свечаности” у Гучи

„У овој празничној недељи „Октобарских свечаности” припремили смо пуно бесплатних представа, забаву за малишане на отвореном, јесењи маскенбал, а као круну целе манифестације, у суботу 14. октобра приредићемо пригодну свечаност како бисмо обележили овај значајан дан.”

У Гучи су данас почеле „Октобарске свечаности”, манифестација којом Културни центар општине Лучани у Гучи обележава свој дан и годишњицу одржавања Првог сабора трубача. За грађане и посетиоце Гуче припремљен је разноврстан програм, а главна свечаност биће одржана у суботу 14. октобра, на дан када је 1961. године одржан први Драгачевски сабор трубача.

Најављујући ову манифестацију, Марија Неранџић из Културног центра Лучани у Гучи каже да је програм прилагођен свим узрастима.

– Поводом дана наше установе и годишњице одржавања Првог сабора трубача, славимо културу и традицију коју негујемо више од шест деценија. У овој празничној недељи „Октобарских свечаности” припремили смо пуно бесплатних представа, забаву за малишане на отвореном, јесењи маскенбал, а као круну целе манифестације, у суботу 14. октобра приредићемо пригодну свечаност како бисмо обележили овај значајан дан.  Данас имамо представу на отвореном за малишане, сутра нам је у гостима Звездара театар са представом „Чорба од канаринца”, у среду је на програму дечја позоришна представа „Мачак у чизмама”. У четвртак следи још мало садржаја за најмлађе, у виду јесењег маскенбала на летњој позорници Културног центра. У суботу, на дан када је и почео Сабор трубача, биће организована свечаност на летњој позорници Културног центра. Учествоваће најбољи трубачи – „Тимочки весељаци” из Књажевца, Миленко Филиповић из  Ужица, „Драгачевски подмладак” из Гуче, Марко Трнавац из Мршеља, КУД „Абрашевић” из Гуче, КУД „МБ Наменска” из Лучана и певачке групе из Драгачева. А током целог дана биће организована продајна изложба традиционалних производа и рукотворина.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести