[rstr_selector]

Počeli radovi na dva infrastrukturna projekta u Arilju

U Arilju su pre 15 dana počeli radovi na dva važna infrastrukturna projekta. Reč je o izgradnji mosta na Velikom Rzavu u Mesnoj zajednici Radoševo i asfaltiranju puta u Bogojevićima u dužini od 3,5 kilometara.

Prema rečima Branka Vukajlovića, zamenika predsednika opštine Arilje, radove na rekonstrukciji puta izvode „Putevi Ivanjica”, a na izgradnji mosta firma „Granit” iz Užica. On dodaje da je planirano da se put u Bogojevićima završi pre početka berbe malina.

– Deo novca za asfaltiranje puta smo dobili od Ministarstva privrede, dok drugi deo daje opština, a ukupna potrebna sredstva za ovaj projekat iznose 65 miliona dinara. Što se tiče mosta, njegova izgradnja košta 30 miliona dinara. Rok za završetak radova u Bogojevićima je 70 radnih dana, a za most 60 dana. Očekujemo da završimo asfaltiranje pre početka berbe malina jer kada počne sezona berbe, biće nezgodno ako putevi nisu prohodni, kaže naš sagovornik.

Radovi na seoskim putevima

Pored realizacije ova dva projekta, izvode se radovi i na seoskim putevima u još tri mesne zajednice, a prema rečima Branka Vukajlovića, oni će biti završeni krajem jula.

– Imamo izgradnju puteva za koju smo prošle godine raspisali javnu nabavku u više mesnih zajednica, a koja traje godinu dana, odnosno do 31. jula. Trenutno radimo u MZ Vrane na dva pravca, kao i u MZ Pogled i Trešnjevica. Imamo još dva pravca koja treba da uradimo u mesnim zajednicama Dobrače i Latvica, kaže Vukajlović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *