Počeli radovi u Ulici Veselina Milikića

Počeli radovi u Ulici Veselina Milikića

Dugo najavljivani radovi u svojoj prvoj fazi podrazumevaju sužavanje ulice, izgradnju trotoara i parkinga, kao i dodatke postojećem drvoredu

0

Danas su počeli radovi u Ulici Veselina Milikića, zbog regulacije saobraćaja podeljeni na nekoliko faza, kaže Milena Reljić, odgovorni izvođač radova. Najpre će se sređivati deo od bedema do Učiteljske ulice, a zatim od Učiteljske do raskrsnice ulicȃ Veselina Milikića i Kralja Petra. Biće rekonstruisana kompletna kolovozna konstrukcija, uključujući trotoar i parking. Tokom radova, biće promenjene pojedine instalacije vodovoda, elektrovoda i javne rasvete. Ukoliko ne bude nepredviđenih situacija, radovi će trajati tri meseca.

Mole se sugrađani za strpljenje

– Saobraćaj je trenutno zatvoren u Pigovoj i preusmeren tako da ide samo kroz Učiteljsku ulicu. Mi ćemo se truditi da naknadno odradimo jedan sloj asfalta, pa će se kasnije pustiti taj deo, međutim, radovi su takvi kakvi su. Maksimalno ćemo se truditi da skratimo rok izvođenja radova i prilagodimo ih vozačima, stanovnicima, tako da se što veći broj ulica neometano koristi, međutim, zamolila bih da i oni imaju razumevanja, ističe Milena Reljić.

Prema projektu, ulica će biti malo sužena, postojaće trotoar za pešake i parking mesta, a biće posađena šezdeset dva stabla i nove zelene površine. Ukupno će biti preko sto stabala u sklopu drvoreda u Ulici Veselina Milikića. S obzirom na zamenu određenih podzemnih instalacija, a mnogo ih je, prva faza radova trebalo bi da potraje oko mesec dana.

POSTAVI ODGOVOR