Počelo čišćenje Lupnjače

Počelo čišćenje Lupnjače

Radovi na čišćenju Lupnjače trenutno se odvijaju na 200-300 metara od uliva u Moravu, a po njihovom završetku sledi mašinsko i hemijsko tretiranje reke u krugu oko „Slobode“

0

Danas je počelo čišćenje Lupnjače u delu od uliva u Moravu ka „Slobodi“, a prema rečima Bratislava Zečevića, načelnika Gradskog štaba za vanredne situacije, dogovoreno je da se nakon mehaničkog čišćenja izvrši i tretiranje reke u krugu „Slobode“.

Na ovom poslu angažovane su jedinice Civilne zaštite Čačka i javno komunalna preduzeća.

Apel građanima da ne bacaju otpad u reke

– Gradonačelnik je u subotu na redovnom sastanku dao nalog jedinicama Civilne zaštite i javno komunalnim preduzećima „Gradsko zelenilo”, „Komunalac” i „Vodovod” da u roku od tri do četiri dana očistimo reku Lupnjaču od nanosa, a zatim da je hemijski tretiramo. U roku od deset dana trebalo bi da se otvori kupališna sezona na gradskoj plaži. Mi smo danas započeli radove i oni se trenutno odvijaju na nekih 200 do 300 metara od uliva Lupnjače u Moravu, a zatim krećemo ka kompaniji „Sloboda”. Sa direktorom „Slobode” dogovorili smo se da i u krugu Kompanije izvršimo tretiranje reke, mašinski i hemijski. Prema poslednjim analizama Zavoda za javno zdravlje, kako nam je rekao direktor Sportskog centra „Mladost”, rezultati su u redu, ali ćemo preventive radi izvršiti kompletno čišćenje. Ovim putem apelujem na građane da u Lupnjaču ne bacaju otpad, budući da upravo sada vadimo ostatke automobila i drugi kabasti materijal. Time narušavaju čitavu ekologiju, životnu sredinu, a samim tim utiču i na život i zdravlje ljudi. Jedino što može da nam predstavlja problem oko izvođenja radova jeste kiša koju meteorolozi najavljuju za danas i sutra, ali nadamo se da neće biti jaka.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR