[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

Početak radova na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege najavljen za proleće

Predstavnici grada Čačka, opština Lučani i Požega, kroz koje će proći buduća trasa auto-puta od Preljine do Požege, održali su nedavno sastanak u Lučanima sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja, Saobraćajnog instituta CIP i „Puteva Srbije”.

Jedna od najzahtevnijih deonica na Koridoru 11

Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka za oblast mesne samouprave i infrastrukture, kaže da je na sastanku razgovarano o planovima i obavezama pred početak izgradnje jedne od najtežih deonica na Koridoru 11.

– „Putevi Srbije” koji su inače investitor radova će uraditi eksproprijaciju parcela na ulasku i izlasku iz tunela Laz koji je najduži na ovoj trasi auto-puta, odnosno uopšte na ovom auto-putu. Dužina tog tunela je oko 2.800 metara. Sa eksproprijacijom desetak parcela na teritoriji našeg grada stvoriće se uslovi da se oformi gradilište na samom ulasku u tunel. Projekat ove trase nije zvanično i definitivno završen, u završnoj je fazi pribavljenje građevinske dozvole za deonicu od Preljine do ulaska u tunel. Ukupna dužina ove trase, dakle od Preljine do Prijevora, je oko 15,5 kilometara i još nekih 5 kilometara do ulaska u tunel. Veći deo ove deonice je na mostovima, vijaduktovima i usecima, tako da je u pitanju vrlo komplikovana i skupa trasa. Početak radova nas očekuje na proleće, kaže Bojović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *