[rstr_selector]

Pokušaj sudskog izvršenja nad delom imovine FRA ponovo neuspešan

Sudski izvršitelji su juče po trinaesti put pokušali preuzimanje dela pogona „Kuglična vretena” Fabrike reznog alata, ali su ih radnici u tome ponovo sprečili.

Predlog za izvršenje podnet je na osnovu presude po kojoj je FRA prodala deo imovine kako bi poveriocima namirila dug po presudi donetoj pre osam godina. Kupac je u celosti platio tu nepokretnost za koju ga je sud u katastru upisao kao vlasnika, ali ga do danas vlasniku nije predao na upotrebu.

Radi se na pronalaženju rešenja za nastali problem

Milutin Nikitović, predsednik samostalnog sindikata Fabrike reznog alata, kaže da menadžment fabrike uz pomoć gradskog rukovodstva i resornog Ministarstva i dalje pokušava da pronađe rešenje kako bi radnici sačuvali svoja radna mesta i kako kupac ne bi bio oštećen.

– Većina radnika je bila tu da sačuva svoja radna mesta, tako da se to odložilo za neki sledeći put. S obzirom na to da se ceo ovaj slučaj otegao i da dugo traje, menadžer farbike je u redovnom kontaktu sa lokalnom samoupravom i resornim Ministarstvom i radi se na pronalaženju rešenja za ovaj problem. Nadamo se da će taj pogon i dalje raditi, a i da će se naći način da se kupac namiri i da ne bude ugrožen i oštećen. Početni dug je bio oko milion i po dinara, a na kraju, posle prodaje i sudskih procesa, izašao je na četiri i po miliona, plus kamata. Fabrika je imala papire kojima smo dokazivali da smo radili za odbrambenu industriju Srbije, ali ne znam šta se tu desilo. Uglavnom, taj pogon je prodat, kaže Milutin Nikitović.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести