[rstr_selector]

Policajci i dalje štrajkuju

Štrajk saobraćajaca u Čačku se nastavlja, tvrde iz Nezavisnog policijskog sindikata. Od sedmorice saobraćajaca, koji su pre četiri dana započeli štrajk glađu, njih četvorica, zbog lošeg zdravstvenog stanja nalaze se u čačanskoj bolnici.

Prema izjavi Gorana Radovanovića, predsednika Predsedništva Nezavsnog policijskog sindikata i za danas je najavljen sastanak u Policijskoj upravi Čačak na kome će još jednom pokušati da se dođe do rešenja ove situacije. Međutim, sindikalci ni od ovog sastanka ne očekuju previše, već svu nadu polažu u ministra Ivicu Dačića.

Štrajkači su ostali pri svojim ranijim zahtevima, pre svega da se na posao vrate suspendovani načelnik Odeljenja saobraćajne policije u Čačku Dragoslav Krdžić i saobraćajac Dejan Tadić, kao i da se sadašnji načelnik Policijske uprave, Milovan Petrović penzioniše. I Policijska uprava Čačak danas se zvanično oglasila saopštenjem u kojem se kratko kaže da saobraćajni policajci u Čačku obavljaju svoje redovne aktivnosti. Policijska uprava potvrđuje da su četiri policajca i dalje u štrajku i da se „ulažu napori da oni prekinu štrajk, kako ne bi ugrozili sopstveno zdravlje“.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *