[rstr_selector]

Poljoprivrednici više ne dobijaju savete SMS porukama

Voćari u čačanskom kraju neće više dobijati SMS poruke sa savetima iz oblasti voćarstva, tvrdi Svetlana Stanković, koordinator Prognozno-izveštajne službe Srbije pri Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi u Čačku. Prema njenim rečima, za tu uslugu trenutno nema sredstava.

Stankovićeva kaže da je sistem SMS poruka u čačanskom kraju funkcionisao samo zahvaljujući lokalnoj samoupravi, međutim, ta situacija je sada bitno promenjena.

– Već dve godine unazad nemamo kontinuitet tih SMS poruka iz centrale Prognozno-izveštajne službe. Mi smo kao služba imali saradnju sa opštinom i našim proizvođačima smo preko internog sistema slali poruke. Sada opština to ne finansira, nisu izdvojili sredstva zbog čega mi nismo u mogućnosti da angažujemo dodatne ljude i dodatno vreme da bi te poruke prekucavali i ponovo slali našim proizvođačima. Grad je napravio problem i ukoliko žele da se nastavi sa pružanjem te usluge, moraju sa nama ponovo napraviti saradnju, kaže naša sagovornica.

Gradska uprava nema obavezu da finansira uslugu SMS poruka

Sa druge strane, u čačanskoj Gradskoj upravi kažu da nije njihova obaveza da plaćaju funkcionisanje usluge savetodavnih telefonskih poruka, već da tu obavezu ima Ministarstvo poljoprivrede.

Prema rečima Vladimira Grujovića, načelnika Gradske uprave za lokalni ekonomski razvoj, SMS poruke za voćare su bile deo projekta čija je realizacija završena pre nekoliko godina.

– Realizacija tog projekta je završena pre par godina, a posle toga mi nemamo nikakve obaveze. To je stvar odnosa Ministarstva i proizvođača, svako od njih može sebi da plati tu uslugu. To je pitanje koje treba postaviti Prognozno-izveštajnoj službi, kaže Grujović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *