Ponovo sprečen ulaz izvršitelja u pogon FRA

Ponovo sprečen ulaz izvršitelja u pogon FRA

Fabrika reznog alata je nedavno podnela žalbu na Rešenje o izvršenju, a veće Suda je zasedalo istog dana i po kratkom postupku donelo Odluku da se žalba odbacuje kao neosnovana

0

Radnici Fabrike reznog alata danas su po 15 put sprečili sudske izvršitelje da uđu u pogon za proizvodnju kugličnih vretena, kaže Dušan Đelić, predsednik Industrijskog sindikata Fabrike. On je rekao da su izvršitelji i ovoga puta imali asistenciju policije, i dodao da je Sudska uprava saopštila da mašine i oprema iz objekta koji je predmet izvršenja mogu da budu izmešteni, ali da nije precizirano na koje mesto i naglašava da je reč o mašinama koje rade pod specijalnim uslovima.

– Policija je ovoga puta pokušala da uvede i izvršitelje u pogon, ali smo to srečili, i ponovo se završilo na legitimisanju i uzimanju podataka. Sudska uprava se oglasila i izdala je saopštenje da je predmet izvršenja objekat, ali ne oprema i mašine, i da mi možemo da ih premestimo, ali nam nije rečeno gde i kako. To je oprema koja radi u specijalnim uslovima, u pitanju su precizne mašine i svakim njihovim pomeranjem bi izgubile radnu sposobnost. Sudska uprava nije vodila računa o tome da li se pri izvršenju nanosi šteta, kaže naš sagovornik.

Radnici FRA protestovali ispred Privrednog suda

Đelić je rekao da su protiv 53 radnika podnete prekršajne prijave jer su sprečili službena lica u obavljanju dužnosti i kupca da uđe u svoj posed, zbog čega su pre nekoliko dana organizovali protest ispred Privredog suda.

– Protestovali smo ispred Privrednog suda i tom prilikom je jedna tročlana delegacija razgovarala sa predsednicom Suda. Razgovor je bio težak i neprijatan, jer smo argumentovano nastupili, postavili smo određena pitanja na koja nismo mogli da dobijemo odgovore. Prvo pitanje je bilo zašto Osnovni i Viši sud različito postupaju u odnosu na Privredni sud, a drugo pitanje je bilo da li je sudija Dragica Urošević ažurna i revnosna samo u ovom predmetnom izvršenju ili i u drugim predmetima. Fabrika reznog alata je nedavno podnela žalbu na Rešenje o izvršenju, a veće Suda je zasedalo istog dana i odmah su doneli Odluku da se ta žalba odbaci kao neosnovana. Za druge predmete se na odlučivanje čeka i po nekoliko meseci, a ponekad i godinu dana, kaže Đelić.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR