Popusti u Gradskoj biblioteci povodom Svetskog dana knjige

Popusti u Gradskoj biblioteci povodom Svetskog dana knjige

Kao i svake godine, čačanska Biblioteka će, povodom Međunarodnog dana knjige, korisnicima omogućiti popust na upis ili obnovu članarine

0

Međunarodni dan knjige i autorskih prava već dvadeset četiri godine se obeležava 23. aprila. Odluku je doneo UNESCO, birajući za zvanični datum godišnjicu rođenja i smrti Vilijama Šekspira, ujedno i smrti Migela de Servantesa iste, 1616. godine. Pored velikog simboličkog značaja, Dan knjige prvenstveno služi slavljenju i promociji pisane reči, tako da se iz godine u godinu tim povodom širom sveta priređuju različite akcije.

Izuzetak nije ni Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“, koja će sutra svim novim i starim članovima izaći u susret sa 50 odsto popusta za upis ili produženje godišnje članarine. Ista pogodnost važiće za korisnike u ograncima: u Zablaću 24. aprila, Mrčajevcima i Prijevoru 25. aprila, dok će odeljenje u Preljini, zbog prazničnog režima rada, akciju sprovesti 3. maja. Svi zainteresovani biće u prilici da ostvare popust bilo kada tokom radnog vremena biblioteke u navedenim danima.

POSTAVI ODGOVOR