I pored manjka radnika „Vodovod“ spreman za zimsku sezonu

I pored manjka radnika „Vodovod“ spreman za zimsku sezonu

Radnike premeštamo iz jednog sektora u drugi i na taj način uspevamo da premostimo manjak zaposlenih, kaže Vladimir Đinić

0

Zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, jedan od glavnih problema JKP „Vodovod“ Čačak je ograničen broj ljudi, kaže Vladimir Đinić, šef službe za održavanje i izgradnju u ovom preduzeću. Po njegovim rečima, ovaj problem je najizraženiji tokom zimskog perioda kada ima najviše kvarova.

– Mi stalno imamo potrebe za radnicima, ali zbog zakonskih ograničenja ne možemo da zaposlimo još ljudi. Radnike premeštamo iz jednog sektora u drugi i na taj način uspevamo da premostimo manjak zaposlenih, kaže Đinić.

U zimsku sezonu sa dve nove mašine

On dodaje da je ovo preduzeće uz pomoć lokalne samouprave kupilo dve nove radne mašine koje će biti od velikog značaja tokom predstojeće zime.

– U sledećih mesec dana očekujemo dve nove mašine koje smo uz pomoć lokalne samouprave i sopstvenim sredstvima uspeli da kupimo. To su auto-cisterna za probijanje kanalizacije i cisterna koja služi za zatvaranje vode kada se dešavaju ekstremna pucanja cevi, kaže naš sagovornik.

POSTAVI ODGOVOR