Претрага
[rstr_selector]

Posao za 108 Ivanjičana

Putem javnih radova 108 Ivanjičana dobiće posao u programima stručne prakse, samozapošljavanja i stručnog usavršavanja koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje.

Nezaposleni će posao u okviru programa stručnog osposobljavanja dobiti u nekom od organa lokalne samouprave, javnim ustanovama i preduzećima, zadrugama i privatnim preduzećima. Oni će na ovim poslovima biti angažovani šest meseci, a u zavisnosti od stručne spreme zarađivaće od 23 do 26 hiljada dinara mesečno.

Zainteresovani za samozapošljavanje, njih 30, ovim programom dobiće po 160.000 dinara u cilju obavljanja novoregistrovane delatnosti.

Program stručne prakse namenjen je nezaposlenim licima sa teritorije opštine Ivanjica, koja se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanje za koje su stekli određenu vrstu i stepen stručne spreme ili koja su se stručno osposobljavala kraće od vremena potrebnog za polaganje pripravničkog ili stručnog ispita.

Program stručne prakse traje od šest do 12, a najduže 24 meseca, zavisno od stepena obrazovanja.

Njima će tokom trajanja programa stručne prakse Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćivati novčanu naknadu u mesečnom iznosu od 12.000 do 20.000 dinara u zavisnosti od stepena obrazovanja. Ovi programi počeće da se realizuju polovinom januara.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести