Претрага
[rstr_selector]

Posao za 15 učitelja

Iako je najavljeno da će početkom ove školske godine, zbog manjeg broja đaka, nekoliko hiljada zaposlenih u prosveti biti tehnološki višak, u čačanskim osnovnim školama zaposlenje će uskoro pronaći 15 učitelja.

U Moravičkom okrugu svega dvoje prosvetara ove jeseni je ostalo bez posla, a reč je o nastavnicima stručnih predmeta u srednjim školama koje više ne školuju te kadrove. Danilo Beodranski, načelnik Školske uprave u Čačku, objašnjava okolnosti pod kojima će 15 novih učitelja uskoro dobiti zaposlenje.

– Novi Zakon o sistemu obrazovanja omogućio je da se u brdskoplaninskim područjima škole u kojima rade dva ili tri razreda u kombinacijama, sa manjim brojem dece u razredima, mogu podeliti, zbog čega ćemo posle dužeg vremena imati prijem od 15 učiteljima, što će obradovati prvake i podmladiti kolektive – izjavio je danilo Beodranski dodajući da će u okviru ovog prijema biti popunjena i mesta učitelja koji ove godine odlaze u penziju, što je slučaj u gradskim školama.

Prema njegovim rečima konkurs za prijem učitelja na seoskom području uskoro će biti objavljen u školama u Preljini, Slatini, Takovu, Rudniku, Goračićima, Katićima, Međurečju i Guči. Učitelji će se primati i u Ivanjici, u OŠ „Milinko Kušić“ potom u Gornjem Milanovcu u OŠ „Desanka Maksimović“kao i u čačanskim gradskim školama „Vuk Karadžić“, „Dr Dragiša Mišović“ i „Ratko Mitrović“.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *