Do posla u Gradskoj upravi uz pomoć internog konkursa

Do posla u Gradskoj upravi uz pomoć internog konkursa

0

Četiri gradske uprave u Čačku su raspisale interne konkurse za popunu radnih mesta, što znači da se na njih mogu javiti samo već stalno zaposlene osobe u javnom sektoru. Nebojša Bežanić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove, objašnjava da je ovakav način popunjavanja radnih mesta deo šireg procesa racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru u Srbiji.

Devet slobodnih radnih mesta

– Pored ekonomskog aspekta racionalizacije kojom se postižu uštede u budžetu, postoji i socijalni karakter ovakvog konkursa. Tačnije, ako bi neko radno mesto postalo suvišno u određenom sektoru, taj zaposleni ima šansu da se javi na ovakav interni konkurs za ona mesta na kojima će biti potreban. U konkretnom slučaju se radi o ukupnom broju od devet ljudi u četiri gradske uprave. U pitanju su  radna mesta koja su predviđena Pravilnikom o sistematizaciji a koja nisu popunjena, kaže Bežanić.

Načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove je za sve informacije zainteresovane uputio na sajt grada Čačka na kojem su konkursi i objavljeni. U njima piše da su slobodna četiri radna mesta u Gradskoj upravi za lokalnu poresku administraciju, jedno u Gradskoj upravi za urbanizam i dva u Gradskoj upravi za finansije, što sa traženim pravnikom za Gradsku upravu za opšte i zajedničke poslove čini zbir od osam, dok će za još jedno radno mesto, prema Bežanićevim rečima, konkurs biti naknadno raspisan.

POSTAVI ODGOVOR