Povećan broj posetilaca Atomske banje Gornja Trepča

Povećan broj posetilaca Atomske banje Gornja Trepča

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gornja Trepča povećala je broj gostiju u prvih šest meseci ove godine za 16% u odnosu na isti prošlogodišnji period; broj stranih gostiju povećan za 9%, a broj gostiju iz Emirata utrostručen

0
Atomska banja Gornja Trepča

Za prvih šest meseci ove godine operativna dobit Atomske banje Gornja Trepča uvećana je za 14% u odnosu na isti period prošle godine. Bojan Babić, direktor marketinga u ovom lečilištu, kaže da je broj posetilaca u istom periodu porastao za 16%.

– Pored komercijalnih i gostiju iz Srbije zabeležen je porast broja stranih gostiju pre svega iz Rusije, ali i iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Poslednjih nekoliko meseci gosti iz Emirata se sve više raspituju za nas, zbog čega verujem da će za narednih nekoliko meseci i ovi sadašnji procenti biti znatno veći. Takođe, mi smo podržali akciju Ministarstva turizma u dodeli besplatnih vaučera za odmor, pa smo u prvih šest meseci ove godine imali preko 1.100 iskorišćenih vaučera. Naravno, nadamo se da ćemo u ovoj visokoj sezoni, odnosno do kraja godine, imati i preko 3.000 posetilaca sa ovim benefitom, kaže Babić.

Svaki gost iz UAE je veliki uspeh

Porast broja stranih gostiju u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Gornja Trepča do 30. juna je iznosio 9% u odnosu na isti period 2016. godine.

– Taj trend rasta nas prati već nekoliko godina, a najbrojniji su gosti iz zemalja u okruženju poput Bosne i Hercegovine i Makedonije. Imamo i goste iz Crne Gore i Hrvatske. Ipak, pomenuo sam već goste iz Rusije čiji broj takođe nije zanemarljiv, a posebno smo ponosni na to što smo ove godine imali do sada čak 60 gostiju iz Emirata, jer je svaki gost kojeg iz Emirata dovedete jedan veliki uspeh. Kad to kažem, mislim da je to uspeh i za našu bolnicu, ali i za Srbiju. Goste iz Ujedinjenih Arapskih Emirata veoma je teško dovesti, ugostiti i pružiti im sve ono što oni traže, rekao je Babić.

POSTAVI ODGOVOR