Претрага
[rstr_selector]
Ilustracija

POŽAR U ČAČKU: Goreo pomoćni objekat u dvorištu

Jutros oko 6 sati došlo je do požara u jednom pomoćnom objektu u Ulici Ilije Garašanina, koji je lokalizovan brzom intervencijom vatrogasaca. Požar je pretio da zahvati i samu kuću, kaže Dragiša Broćić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Čačku i dodaje da je ovo drugi požar ove nedelje koji je izbio na stambenim objektima:

– Vatra je zahvatila i sprat, a na lice mesta su upućena dva vozila sa četiri vatrogasca i požar je relativno brzo lokalizovan. Nije bilo povređenih lica, ali ovo je drugi požar koji se dešava u prethodna dva dana, a u kojem je ugrožen stambeni objekat. Naime imali smo požar u Skopskoj ulici gde su u jednom stanu goreli šporet i aspirator. U tom požaru je jedno lice zadobilo povrede usled udisanja produkta sagorevanja, rekao je Broćić i dodao da je istraga o današnjem požaru u toku, ali da za sada nema indicija da je požar podmetnut.

Materijalna šteta u ovim požarima nije velika, ali je vrlo važno da smo jutros uspeli da spasemo stambeni objekat.

Za vikend isključite električne aparate!

S obzirom na to da su meteorolozi za vikend najavili grmljavinsko nevreme, olujni vetar, a ponegde i grad, Broćić upozorava da građani posvete pažnju električnim instalacijama.

– Ne znamo da li će to nevreme zahvatiti i naše područje, ali najbolje je da se svi električni aparati isključe iz napajanja i to ne na dugme ili prekidač, već iz zida, jer će na taj način značajno doprineti svojoj bezbednosti u objektu, ali i bezbednosti samog objekta i stvari u njemu, rekao je Broćić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести