[rstr_selector]

Predavanja za najmlađe o dinosaurusima i igračkama

U okviru manifestaciije „Letnji dani kulture“, čačanski Narodni muzej organizuje dečije radionice, na kojima najmlađi kroz igru i druženje mogu dobiti korisna i zanimljiva saznanja iz oblasti istorije.

Predavanja u dvorištu muzeja počeće 2. jula i trajaće do 15. avgusta, a mogu ih posećivati deca uzrasta od šest do 12 godina.

 

– U okviru manifestacije „Letnji dani kulture u Čačku“, već nekoliko godina naša ustanova organizuje dečije radionice. Ove godine osmišljena je tako da će biti obrađene dve tematske celine vezane za paleontologiju i etnologiju. U prvoj celini biće obrađene teme iz oblasti paleontologije u trajanju od sedam časova. Polaznici će saznati kakav je bio svet i vreme u dalekoj prošlosti pre 240 miliona godina, upoznaće se sa najrazličitijim gmizavcima, kad su evoluirali i koji su najpoznatiji a živeli su u vreme dinosaurusa. U drugoj tematskoj celini iz oblasti etnologije, koja se takođe sluša sedam časova, biće obrađena tema „Detinjstvo, dečije igre i igračke u prošlosti“. Polaznici radionice imaće priliku da se upoznaju sa životom deteta nekada, odevanjem, igračkama i igrama koje su deca nekada igrala – izjavila je Delfina Rajić direktorka muzeja najavivši i kviz iznenađenja za svu decu, polaznike radionice. Predavanja će biti organizovana svakog utorka i četvrtka u 10 sati.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Изложба шешира у Галерији Етнолошког музеја

22.02.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Концерт Јелене Гавриловић у Чачку

22.02.2024