Претрага
[rstr_selector]

Предавање „Криза просвете и криза друштва” у Градској библиотеци Чачак

Удружење Ирмос и Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” у Чачку организују предавање свештеника Стевана Јовановића под називом „Криза просвете и криза друштва”.

Напредак људског друштва почива на знању и његовом преношењу. Образовање и култура су феномени који се негују. Да ли друштва која су поверовала да им знање и васпитање нису важни имају перспективу? Да ли криза образовних система широм света сведочи да се људска цивилизација налази у својој силазној путањи? Каква је судбина појединца у свету који не зна куда иде, нити зашто? Да ли је савременом човеку свет у којем живи заиста место утехе и остварења? Да ли нам, и како, нада у Бога и његову милост може помоћи да пронађемо свој пут, и као појединци и као друштво?

Стеван Јовановић је рођен 1983. године у Београду. Дипломирао је на Православном богословском факултету Универзитета у Београду, а на истом факултету је завршио мастер студије. Помоћник је председника Одбора за Верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, а свештенослужитељ је при Храму Вазнесења Господњег у београдском насељу Жарково. Просветом се бави већ дуги низ година, најпре као вероучитељ, а онда од 2013. године и као члан одбора за Верску наставу, да би потом био ангажован у пројекту израде новог наставног плана и програма за Верску наставу. Активно је укључен и у рад Мисионарског одељења Српске Православне Цркве.

Предавање је заказано за уторак 9. април у 19 часова у Великој сали Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” у Чачку.

Улаз је слободан.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести