[rstr_selector]

Predsednica Skupštine opštine Požega traži od Divovića javno izvinjenje

U Osnovnom sudu u Požegi juče je održano prvo ročište po privatnoj tužbi koju je Zorica Mitrović, predsednica požeške Skupštine, podnela protiv Aleksandra Divovića, jednog od učesnika protesta protiv aktuelne vlasti u ovoj opštini.

Predsednica Skupštine se nije pojavila na sudu

Prema rečima Aleksandra Divovića, predsednica se nije pojavila na sudu, a nije ni opravdala svoj izostanak.

– Njen pravni zastupnik je dao jedan, prema mom mišljenju, nepristojan predlog. Naime, predsednica je rekla da će povući tužbu ukoliko joj se javno izvinim i platim dosadašnje sudske troškove. To je nešto na šta ja ne mogu da pristanem, ne osećam potrebu da se izvinim za ono što je moja građanska i ustavna dužnost u odbrani i zaštiti nekog javnog interesa. Takođe, mislim da gospođu Mitrović nisam uvredio, niti da ona treba da se oseća uvređenom zbog bilo čega, kaže Divović.

Veliki broj građana podržava Divovića

Ispred sudnice se juče okupio veliki broj građana kojima je sud omogućio praćenje dela ročišta, kaže Divović i dodaje da je glavni pretres zakazan za 16. maj.

– Što se tiče suda, mogu reći da je on bio na visini zadatka. Sve drugo, a pod tim najviše mislim na ponude koje su neka vrsta izlazne strategije iz svega u šta se gospođa Mitrović uvukla, bilo je ispod svakog nivoa. Međutim, to nije ništa neobično, zaključuje naš sagovornik.

Odloženo ročište po tužbi predsednika Opštine 

Divović kaže da je ročište koje je bilo zakazano po tužbi predsednika Opštine Požega, moralo da bude odloženo zbog toga što je predsednik u međuvremenu podneo još jednu krivičnu tužbu protiv njega, pa će te dve tužbe biti objedinjene. 

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *