Претрага
[rstr_selector]

Predsednik opštine Požega tužio učesnika protesta

Milan Božić, predsednik opštine Požega,  podneo je krivičnu prijavu protiv Aleksandra Divovića, diplomiranog pravnika i najmlađeg govornika na protestu koji je u Požegi održan 11. februara zbog odluke požeškog rukovodstva da od supruga predsednice Skupštine kupi nelegalan objekat za 12 miliona dinara.

„Krivičnom prijavom zastrašuju narod”

Đorđe Stevanović, jedan od organizatora protestnih skupova koje Požežani već nekoliko nedelja organizuju u znak neslaganja sa, kako navode, nelegalnom kupovinom i neracionalnim trošenjem budžetskog novca, kaže da ova prijava predstavlja pokušaj zastrašivanja učesnika protesta i građana Požege.

– Podneta je krivična prijava protiv najmlađeg govornika na protestu, a koji je do sada bio nepoznat javnosti i koji nema nikakve veze sa politikom. Smatramo da je ta prijava samo zastrašivanje naroda i tražimo od nadležnih da se vrate u svoje institucije, da rade svoje poslove ili da, kao moralni čin, podnesu ostavke, a ne da šire mržnju među građanima. Ako postoji bilo kakva krivica, onda smo krivi svi mi sugrađani koji smo bili na protestu jer stojimo iza svake izgovorene reči. Aleksandar Divović je pravnik, publicista, mlad i obrazovan čovek, i logično bi bilo da takvi ljudi dođu na određene funkcije, da prema svojoj meri urede kako državu, tako i lokalnu samoupravu, kaže Stevanović.

Prema Stevanovićevim rečima, naredno protestno okupljanje biće održano u ponedeljak 26. februara.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести