[rstr_selector]

Predsednika Nikolića izviždali odbornici Dveri na uručenju priznanja počasnog građanina

U čačanskom Domu kulture danas je održana svečana sednica Skupštine povodom proslave Dana Čačka kojoj je prisustvovao i predsednik države Tomislav Nikolić kome je uručeno priznanje počasnog građanina Čačka.

Kako je i najavljeno, ispred ulaza u Dom kulture danas su se okupile pristalice Dveri, njih oko tridesetak, koji su prvom čoveku države želeli da poruče da mu ovo priznanje ni po čemu ne pripada, međutim, organizatori su predsednika uveli na sporedni ulaz zgrade čime je predsednik Nikolić izbegao susret sa pristalicama Dveri i okupljenim Čačanima. Međutim, odbornici pokreta Dveri danas se ipak obratili predsedniku Nikoliću i to pištaljkama, trubama i negodovanjem, zbog čega je na kratko svečana sednica bila prekinuta. Obezbeđenje je 12 odbornika ove političke organizacije bukvalno iznelo iz sale, to kaže Boško Obradović, član starešinstva Dveri.

– U trenutku kad je za govornicu izašao predsednik Srbije Tomislav Nikolić da primi nezasluženo priznanje prvog počasnog građanina Čačka, 12 odbornika iz Skupštine grada Čačka iz redova Dveri je ustalo i glasnim negodovanjem i zviždanjem usprotivilo se tako sramnom činu dodele nagrade počasnog građanina grada Čačka onome ko to apsolutno ničim ne zaslužuje. To je bilo izražavanje naše slobode misli, našeg stava prema onome ko je izneverio sva svoja predizborna obećanja, izneverio sve svoje političke ideale i prekršio izbornu volju građana Srbije, a svakako gradu Čačku nije doprineo ništa. U tom trenutku iako mi ničim nismo ugrožavali bezbednost bilo koga, nismo kršili javni red ni mir, ni na koji način sem stajanjem i zviždanjem nismo ugrožavali bilo koga, okružila nas je velika grupa policajaca u civilu koja je počela na pod da baca naše odbornike, da im oduzima pištaljke i trube da pokušava da nas izbaci iz sale i taj incident je potrajao više minuta dok je trajalo zviždanje na svaki pokušaj da Tomislav Nikolić nastavi svoj govor. Na kraju je dolazio sve veći broj policajaca u civilu koji je bukvalno fizički nasrnuo na odbornike skupštine grada Čačka iz redova Dveri i izbacio ih iz sale i to naočigled 700 zvanica na ovoj svečanoj sednici. I to je ono što je zaista tek bruka i sramota kako Tomislava Nikolića koji je sve vreme ćutao i gledao kako policija izbacuje 12 odbornika među njima i tri žene i kako se krši bilo kakav stav opozicije i negodovanje jednog suprotnog mišljenja što je normalno u svim parlamentima sveta. Posebno bih istakao da ovo nije bio stranački skup Tomislava Nikolića i Velimira Ilića, nego svečana sednica skupštine grada Čačka u kojo Dveri imaju 13 odbornika za koje je glasalo 15 odsto građana Čačka na prošlogodišnjim izborima. Dakle, otkuda pravo Tomislavu Nikoliću da tako bahato dolazi na sednicu skupštine grada da šalje policiju da izbacuje odbornike koji su od naroda izabrani i da ne dozvoli izražavanje jednog suprotnog demokratsko mišljenja koje se jednostavno ne slaže sa politikom Tomislava Nikolića, Velimira Ilića i ove vlasti i ovog režima kako u republici tako i gradu Čačku. Posle velikog koškanja i velikih incidenata, pokušaja da nam se oduzmu pištaljke i trube, fizičkog izbacivanja iz sale, pokušaja da nam se oduzme kamera kojom smo sve to snimili, a sve to naočigled i predesednika Nikolića i 700 zvanica u skupštini grada Čačka – rekao je Obradović.

Na današnjoj svečanoj sednici lokalnog parlamenta uručene su i decembarske nagrade grada Čačka zaslužnim pojedincima. Najviše gradsko priznanje uručeno je prof.dr Božidaru Antonijeviću, privredniku Milisavu Novičiću i Zoranu Štavljaninu, komandiru policijskog odeljenja u Slatini.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *