[rstr_selector]

Preduzeće „Čipsi vej“ otkupljuje krompir sa KiM

Predstavnici kosovskih opština juče su posetili Čačak, a u Zablaću je održan sastanak između proizvođača krompira sa Kosova i Metohije i članova Zemljoradničke zadruge „Zablaćanka“.

Ovaj skup upriličen je povodom potpisivanja ugovora predstavnika čipsare i kosovskih proizvođača o otkupu krompira za narednu sezonu.

Naime, preduzeće za preradu krompira „Čipsi vej“ posredstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju iduće godine od proizvođača sa Kosova otkupiće oko 2.000 tona merkantilnog krompira. Kako je rekao Tomislav Bajević, jedan od vlasnika čačanske čipsare, sa proizvođačima je potpisan ugovor koji podrazumeva da kancelarija za KiM bez ikakve nadoknade obezbedi seme za proizvođače sa Kosova.

Vrednost ovog posla je više od 300.000 evra, a namera državnih organa u ovom poduhvatu je da pomogne proizvođače sa KiM. Prema rečima Bajevića uslovi otkupa krompira biće isti kao i za proizvođače iz čačanskog kraja od kojih je prošle godine otkupljeno 2.000 tona krompira. On je naglasio da će čačanska čipsara sledeće godine otkupiti ukupno 11.000 tona krompira što je četiri puta više nego ove godine.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести