Претрага
[rstr_selector]

Preostala slobodna mesta za brucoše

Posle nedavno završenog prijemnog ispita na čačanskim državnim fakultetima i višoj školi, ostalo je još slobodnih mesta za upis studenata.

Na Agronomskom fakultetu, koji ove godine nije imao samofinansirajuće programe, ostalo je ukupno 19 slobodnih mesta. Za studijski program prehrambena tehnologija slobodno je 8, a na smeru zootehnike 11 mesta na teretu budžeta. Studijski programi opšta agronomija i voćarstvo i vinogradarstvo su popunjeni.

Na Fakultetu tehničkih nauka ostalo je svega jedno slobodno mesto za studiranje o trošku države i 22 za samofinansirajuće studente. Za one koji školovanje plaćaju iz svog džepa, osam mesta preostalo je na smerovima za elektrotehniku i računarsko inženjerstvo, 11 na preduzetničkom menadžmentu i tri na tehnici i informatici.

Brucoši koji nameravaju indeks da steknu u drugom upisnom roku najveće šanse imaju na Visokoj školi tehničkih strukovnih studija Čačak. Gordana Marić, sekretar u ovoj ustanovi, kaže da je kod njih ostalo najviše upražnjenih mesta.

– Za septembarski upisni rok na studijskom programu elektrotehnika i računarstvo, modul energetika, imamo dva slobodna mesta na budžetu i 18 mesta na samofinansiranju. Na elektronici i računarstvu ostalo je devet mesta na budžetu i 14 na samofinansiranju. Na studijskom programu mašinstvo i inženjerska informatika ostalo je osam mesta na budžetu i 18 mesta na samofinansiranju, a na proizvodnom mašinstvu šest na budžetu i 13 samofinansirajućih. Na smeru grafička tehnika taj odnos je tri prema 16 – izjavila je Gordana Marić.

Drugi upisni rok na fakultete i više škole počinje početkom septembra.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *