[rstr_selector]

Pritisci na Dveri da otkažu sutrašnji protest

Na vanrednoj konferenciji za medije Pokreta Dveri u Čačku, Boško Obradović je rekao da su Pokret Dveri i on lično dobili nekoliko pretnji u formi „dobronamernih saveta” da bi najbolje bilo da se otkaže sutrašnji protest protiv dolaska Tomislava Nikolića da primi priznanje prvog počasnog građanina Čačka. Očito je da Predsednikovo okruženje pokušava da organizuje da Predsednik u Čačku bude dočekan sa oduševljenjem kao u svoje vreme Josip Broz Tito, dok je istina potpuno suprotna: u Čačku se spremaju demonstracije protiv Tomislava Nikolića i lako mu se može desiti da bude dočekan i ispraćen kao Slobodan Milošević 1992. godine.

Obradović je poručio da je Predsednik Nikolić trebao da odbije dobijanje priznanja grada Čačka koje ni na koji način nije zaslužio, a da su njegovi savetnici o njegovom imidžu u narodu trebali da brinu ranije. Niko, pa ni pretnjama i drugim pritiscima, neće sprečiti zainteresovane građane Čačka i okoline da dočekaju Predsednika Srbije u Čačku onako kako zaslužuje.

Pokret Dveri ponavlja poziv svim poniženim i ugroženim građanima Čačka i okoline da se odazovu pozivu i u što većem broju dočekaju Predsednika Nikolića i Ministra Ilića na svečanoj sednici povodom Dana grada i da im kažu šta misle o njima i njihovoj vlasti.

Okupljanje na platou ispred ulaza u Dom kulture zakazano je za 10 časova i 30 minuta, kako bi u 11 sati dočekali Predsednika i Ministra kako zaslužuju – kaže se između ostalog u saopštenju Pokreta Dveri u Čačku.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *