Претрага
[rstr_selector]

Приводи се крају друга фаза радова на изградњи Булевара војводе Путника у Чачку

Милан Бојовић: „Паралелно са овим, ЈП „Градац” ради на пројектовању моста преко Лозничке реке, са циљем трајног решавања читаве трасе Булевара војводе Путника који треба да пређе преко Лозничке реке и да се преко Улице Симе Сараге укључи на кружни ток код „Лукоил пумпе”

На више локација у Чачку изводе се радови на реконструкцији или изградњи нових саобраћајница, због чега је у појединим деловима града саобраћај измењен или успорен. У оквиру друге фазе радова на изградњи Булевара војводе Путника у току је реконструкција дела Бирчанинове улице, од Улице Др Драгише Мишовића до будућег Булевара. Милан Бојовић, директор ЈП „Градац” које врши надзор над овим радовима, каже да би они требало да буду завршени у наредних десетак дана када ће део Булевара војводе Путника бити пуштен за саобраћај и спојен са улицом Др Драгише Мишовића. То ће, по његовим речима, знатно утицати на смањене саобраћајних гужви у граду.

– Свакако најзначајнији радови јесу радови на изградњи Булевара војводе Путника, односно II фазе у којој од Улице Јаше Продановића, преко Булевара војводе Путника и Бирчанинове улице, треба да створимо везу до Улице Др Драгише Мишовића. Тренутно је на снази измена режима саобраћаја. Искључен је семафор у Улици Др Драгише Мишовића ради његовог измештања. Радови се полако приводе крају. Очекујемо да већ почетком недеље од 23. октобра извршимо асфалтирање и да након тога пустимо саобраћај до краја наредне недеље. У посао су укључена сва јавно-комунална предузећа, и републичка и локална. Било је потребе и за измештањем електро-инсталација и водоводних инсталација, тако да смо у континуитету, у сарадњи са свим предузећима, све те пројекте привели крају и очекујемо да у наредних десетак дана отворимо улицу за саобраћај. Мислим да ће то у великој мери утицати на смањење саобраћајних гужви у централном градском подручју.

Бојовић је додао да је у оквиру изградње Булевара војводе Путника у току пројектовање моста преко Лозничке реке и кружног тока који ће бити изграђен код „Лукоил пумпе”, а ради се и на пројектно – техничкој документацији за изградњу кружних токова на неколико локација у Чачку.

– Паралелно са овим, Јавно предузеће „Градац” ради и на пројектовању моста преко Лозничке реке, са циљем трајног решавања читаве трасе Булевара војводе Путника који треба да пређе преко Лозничке реке и да се преко Улице Симе Сараге укључи на кружни ток код „Лукоил пумпе”. Такође, у току је израда пројектно-техничке документације на пет раскрсница на територији Чачка, а инвеститор пројектно-техничке документације је предузеће „Путеви Србије”. Раде се пројекти кружних токова за укрштање улица Булевар ослобођења и Немањине код „Лукоил пумпе”, односно то је део будућег Булевара војводе Путника. Ради се пројекат кружног тока на државном путу, на укрштању Улице Радојице Радосављевића са кружним путем и пројекат кружног тока у Љубићу код споменика Танаску Рајићу. Ту се ради проширење целе раскрснице и спајање са Булеваром војводе Путника односно Улицом 10. Истовремено се ради пројекат кружне раскрснице у Индустријској зони у Коњевићима на кружном путу и пројекат раскрснице код школе у Атеници, на семафору. Међутим, у Атеници постоје одређени технички услови који у овом тренутку онемогућавају изградњу кружног тока без измене планске документације, тако да ће тај пројекат ићи са реализацијом мало спорије због потребе израде планског документа.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *