Претрага
[rstr_selector]

Privredna delegacija iz Pljevalja u poseti Čačku

Privredna delegacija iz opštine Pljevlja posetiće sutra Čačak. Razgovori čačanskih i pljevaljskih privrednika održaće se u Sali gradskog veća sa početkom u 12 sati.

Gorana Tanasković rukovodilac Privredne komore Kraljevo, organizacione jedinice Čačak, očekuje da će ovi bilateralni razgovori biti uspešni kao i prethodni i da će neka preduzeća uspeti da sklope poslovne ugovore. 

– Regionalna privredna Komora se u svojim redovnim aktivnostima trudi da poveže privrednike iz Čačka sa privrednicima iz regiona, i to ne samo u okruženju, već i iz ostalih zemalja. Ono što mi smatramo da je posebno bitno za razvoj privrede, gde najpre možemo da uposlimo pre svega mala preduzeća, to su povezivanja u našoj bližoj okolini, tako da smo u jednom prošlomesečnom sastanku koji smo imali sa opštinskom delegacijom iz Pljevalja dogovorili ove susrete da vidimo koje su to interesante oblasti za pljevaljske privrednike, odnosno gde bi oni mogli da pronađu neki svoj interes da plasiraju svoje proizvode i usluge, rekla je Gorana Tanasković.

Ona ističe da pljevaljske privrednike pre svega interesuje naša mašinska proizvodnja, odnosno metaloprerada. 

– Oni su zanteresovani za proizvodnju raznih mašina koje su neophodne za njihove delatnosti, a pored toga i za sadnice voća i povrća, plastenike, sisteme za protivgradnu opremu. Ono što oni nude su pre svega delatnosti iz oblasti rudarstva i građevine, pre svega ugalj, jer se pljevaljski ugalj već decenijama na našem našem tržištu. Njihov cilj je da još više plasiraju te proizvode, kao i drvenu građu, jer su poznati po proizvodnji građevinske stolarije koju bi hteli da plasiraju na našem tržištu. Razgovorima će prisustvovati i preduzeća koja se bave preradom mleka i mlečnih proizvoda, šumskih proizvoda, preduzeća iz oblasti saobraćaja i ugostiteljstva, navela je Gorana Tanasković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *