Privremeno obustavljeni radovi na bedemu

Privremeno obustavljeni radovi na bedemu

Zbog kiše i susnežice koje nepovoljno utiču na radove, privremeno je obustavljena izgradnja bedema na Bjelici

0
Bjelica

Radovi na izgradnji bedema na Bjelici privremeno su obustavljeni zbog loših vremenskih uslova. Kako kaže predsednica opštine Lučani, Vesna Stambolić, mašine jesu stale, ali radnika na gradilištu ima i očekuje se da već od srede radovi budu nastavljeni u punom kapacitetu.

– Mašine su privremeno zaustavljene jer izgradnja ovog bedema podrazumeva specifičnu tehnologiju u okviru koje se dovlače materijali koji moraju biti kompaktni i čvrsto postavljeni. Ipak, sve ono što rukovodilac gradilišta sa svojim radnicima može da odradi bez mašina, i danas se radi. Izvođači radova su sve vreme na terenu, čak su prošle sedmice sa našim ekipama spasilaca i radnika javnih preduzeća obilazili korito Bjelice. Plašili smo se izlivanja, ali do toga, srećom, nije došlo, kaže Stambolić.


Ministar odbrane posetio Lučane

Prilikom posete ministra odbrane Zorana Đorđevića i direktora Javnog preduzeća „Srbijavode“ Gorana Puzovića u subotu, konstatovan je dobar napredak radova na izgradnji zaštitne linije.
– Zaštitni sistem na desnoj obali Bjelice, između ostalih, štitiće i fabriku „Milan Blagojević namenska“ od poplava i nanošenje šteta. To je razlog zbog čega je za njega posebno bio zainteresovan i ministar odbrane koji je izrazio zadovoljstvo onim što je video i što je na izgradnji bedema do sada urađeno, rekla je Vesna Stambolić.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR